Langzaam gegaarde pastinaak maakt deze soep zacht en zoet. Pit krijgt hij door de knoflook en de mosterd. Deze romige soep is zó vullend dat je hem gerust als maaltijdsoep kunt eten. Zelf eet ik hem het liefst vrij dik, maar je kunt hem natuurlijk zelf met bouillon op de juiste dikte krijgen. Uiteraard kun je de room achterwege laten of vervangen door een magere variant.
Voor 4 personen:
- 600 gram pastinaak, geschild en in stukken
- 2 sjalotten of uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
- 1 theelepel karwijzaad
- flinke eetlepel mosterd
- 1,2 liter groentebouillon
- 100 ml room
- Voor de garnering: wat grof gehakte cashewnootjes en peterselie
- en verder nodig: staafmixer of blender
- Verwarm een scheut olie of een eetlepel boter in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het karwijzaad toe. Draai er flink wat peper uit de molen overheen en voeg zout naar smaak toe.
- Voeg de pastinaak toe en bak 5-10 min zachtjes mee.
- Giet de warme bouillon erbij, roer door en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
- Zet het vuur uit, voeg de mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer of doe over in een blender.
- Giet terug in de pan, voeg de room toe en proef of er nog mosterd, zout of peper bij moet.
- Doe over in kommen of borden en maak af met wat grof gehakte cashewnoten en wat fijngesneden peterselie.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!