Een lekker stukje kabeljauw in de oven bereid onder een dakje van pesto. Daarbij frietjes uit de oven van koolraap. Zo makkelijk: gewoon al gesneden te koop bij Albert Heijn. Zo krijg jij je portie groenten wel binnen! Bovendien past het in een koolhydraatarme eetstijl. Maar ook voor ieder ander heel erg lekker!
Voor 2 personen:
- 2 kabeljauwfilets
- 2 eetlepels pesto
- 400 gram koolraab in frietjes (Albert Heijn)
- kerriepoeder, olijfolie
- En verder nodig: ovenschaal, klein beetje ingevet met olijfolie, bakplaat bekleed met vel bakpapier, rooster
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Smeer de bovenkant van de filets elk in met een eetlepel pesto. Zet aan de kant.
- Meng de koolraap met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met kerriepoeder. Meng goed.
- Spreid de koolraap uit over het vel bakpapier en schuif in de oven.
- Na 15 minuten zet je de kabeljauw ook in de oven, op een rooster boven de koolraap.
- Na weer 15 minuten zijn zowel de vis als de koolraap klaar.
- Eet er naar wens nog een salade bij van komkommer en tomaat.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!