Knoflook die koud gerookt wordt kun je langer bewaren. De knoflookstrengen worden in z’n geheel gerookt en de knoflook zelf krijgt een heerlijk aroma.
De hoofdreden voor het roken is heel oud, wordt al eeuwen toegepast in Frankrijk en heeft vooral te maken met de verlenging van de bewaarduur.
Voor het roken wordt alleen knoflook gebruikt van zeer goed kwaliteit!
Wat is gerookte knoflook?
– direct na het oogsten komt alleen de beste knoflook in aanmerking voor roken.
– het rookproces duurt 10 dagen (8 uur per dag).
– de gerookte knoflook moet op een droge plek bewaard worden en is 1 jaar houdbaar.
– gerookte knoflook is verkrijgbaar vanaf augustus.
– gerookte knoflook kan op dezelfde manier gebruikt worden in gerechten zoals de gewone knoflook.
– omdat de kwaliteit van de knoflook die gerookt wordt goed is heb je mogelijk iets minder nodig.
– de knoflook smaakt niet muf, blijft “ sappig” en gaat nooit “ schieten”; ook is er geen bittere kern.
Waar te koop?
Ik heb mijn gerookte knoflook in een prachtige streng gekocht bij kwekerij “het Hostaveldje” in het Zuid-Limburgse Hulsberg-Aalbeek.
Slechts 10 euro voor een mooie streng met grote bollen.
Ik heb nog enkele online verkoopadressen gevonden:
Groentebroer