Witloof is een Belgisch restaurant in Maastricht.
Ik kom er heel graag; het eten is eenvoudig maar vers, eerlijk en met liefde gemaakt.
Alle klassiekers staan op de kaart: garnalen kroketjes, Vlaams stoofvlees, vol-au-vent Paola en alle soorten mosselen met heerlijke zelf gesneden friet en mayo. Daarbij mijn lievelingssla: knapperige kropsla met een dressing van olie, azijn en uitjes. Kan het simpeler? Nee! Maar zo lekker.
Op de vrijdagavond vóór carnaval is Witloof al jaren ons adres om tijdens het “onverkleed” ambtenaren carnaval een goede bodem te leggen voor wat pilsjes.
Het restaurant is knus en klein en heeft een (steeds wisselende) inrichting met een knipoog naar België. Ze serveren ook de nodige Belgische biertjes bij de maaltijd en (zelfgestookte) jenevers bij de koffie. Reserveren is meestal nodig.
Zoals ze zelf zeggen: “alles in huis voor een goeie goesting”.
Sint Bernardusstraat/Helstraat 12 Maastricht
Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !