Eind januari volgend jaar (2023) vieren Tessa Ritzen en Maikel Beljaars alweer hun eerste lustrum in restaurant ‘wijnhuis De Blauwe Camer’. Dit jaar was extra bijzonder toen zij op 1 mei jl. het restaurant officieel overnamen van de zusters van St. Catharinadal. Alweer een flink aantal jaren komen we hier met ongelooflijk veel plezier: sublieme gerechten, een gastvrij team en bovendien op een uitzonderlijk mooie locatie.

Zodra je in de zomer onder de poort doorrijdt op het prachtige domein van de zusters van St. Catharinadal slaat het vakantiegevoel onmiddellijk toe en waan je je pal aan de wijngaard in Frankrijk. Sinds 1647 wonen hier de zusters en zij gaven bijna 5 jaar geleden Tessa en Maikel de exploitatie van het restaurant in handen. Bij goed weer zit je op het terras met het prachtige uitzicht op de wijnranken, maar ook binnen in de voormalige koeienstal zit je meer dan uitstekend.

Chef Maikel kookt hier samen met zijn team de sterren van de hemel met gerechten die hoog op smaak zijn. Hij gebruikt zoveel mogelijk groenten, kruiden en eetbare bloemen van het seizoen uit de enorme moes- en kruidentuin van de zusters. Steeds weer verbazen wij ons hoe creatief hij kookt en hoe hij steeds weer in staat is om nieuwe gerechten te bedenken. Ook als je hier regelmatig luncht of dineert is hij in staat om steeds weer een volledig nieuw menu op tafel te zetten. Hebben we favorieten? Zeker! Maar kiezen is moeilijk….de carbonara met tonijn, de bitterbal van chorizo, de bao bun met gefrituurde krab, de parelhoen met rendang, de pasta met nduja, de kruidige worteljus, het kaasgerecht en natuurlijk De Ultieme madeleines. Ze horen wat ons betreft allemaal in het lustrum-menu thuis. Maar eerlijk is eerlijk, al is het eten nog zo verfijnd, zonder Tessa en haar team aan ‘de voorkant’ zou het allemaal minder smaken. Wat fijn dat hier een team staat wat hélemaal begrijpt wat service is en hoe je gasten laat genieten. Niet verwonderlijk dat hier al járen lang een vast team staat.

Laat ik niet vergeten te vertellen dat de gronden van het klooster worden gebruikt voor wijnbouw. De eerste oogst was 5 jaar geleden en inmiddels is er zo’n 7 hectare wijngaard. Je vindt hier druiven als de Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Auxerrois en Gamay. En komend jaar wordt ter ere van het voorgenomen huwelijk van Maikel en Tessa een speciale blend verkocht waarvan Maikel zelf het etiket ontwierp. Feest!

Ga je hier eten, en geloof mij dat wil je, laat je dan vooral verrassen door de bijpassende wijnen uit de eigen wijngaard, wit en rosé. (te koop voor thuis in de naastgelegen kloosterwinkel) Gault&Millau Nederland heeft de De Blauwe Camer inmiddels ontdekt en waardeerde hen met 13,5 punten. Reserveer je tafel tijdig want deze verborgen parel heeft inmiddels grote bekendheid. Betaalbaar eten op hoog niveau met de beste service. Ik adviseer iedereen om er voor om te rijden, maar gelukkig wonen wij er heel dichtbij.

Kloosterdreef 3, 4901 PH Oosterhout

0162 – 464673

wijnhuis@sintcatharinadomein.nl

 

https://sintcatharinadal.nl/wat-te-doen/wijnhuis/

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email