Wij aten het 5-gangen verrassingsmenu met kaas als uitbreiding. Over het algemeen subtiele, verfijnde gerechten met een frisse ondertoon. We aten onze vingers op bij de roodbaars met bloemkool, curry, augurk en mango chutney. Maar ook van het gerecht met paddestoelen, eekhoorntjesbrood, gepofte quinoa, pijnboompitten, aubergine-tartaar en truffelschuim hadden we best nog een schaaltje gewild. De tong met venkel, witte biet en zuurkoolbouillon was ook subliem. En de vleeseters aan tafel waren het erover eens dat ze nog nooit zo’n lekkere fazant hadden gegeten. Dan het nagerecht, niet uitgesproken zoet want daar houdt de kok niet van (en ik ook niet) was heerlijk: yuzu, rijstpap, lychee en pandanblad.
De bediening is gastvrij en spontaan. Wij werden de hele avond door Lotte in de watten gelegd die ook de bijpassende wijnen met veel enthousiasme verzorgde. Ja, hier willen we heel graag terug. Want Vane is ècht een aanwinst voor Eindhoven.
Vestdijk 5 Eindhoven
Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !