Het viel nog niet mee om hier op een zaterdagavond te reserveren. Maar ons wachten werd ruimschoots beloond. Om te beginnen de prachtige locatie op de 13e verdieping met een spectaculair uitzicht over lichtjesstad Eindhoven. Een warme inrichting, fijne stoelen, hippe muziek (moesten we even aan wennen) uitzicht op de keuken en het koude deel van de keuken op een eiland midden in het restaurant. Maar het eten op hoog niveau wordt vooral waargemaakt door alles wat Casimir Evens met zijn hulptroepen uit de keuken op je bord tovert. WOW.

Wij aten het 5-gangen verrassingsmenu met kaas als uitbreiding. Over het algemeen subtiele, verfijnde gerechten met een frisse ondertoon. We aten onze vingers op bij de roodbaars met bloemkool, curry, augurk en mango chutney. Maar ook van het gerecht met paddestoelen, eekhoorntjesbrood, gepofte quinoa, pijnboompitten, aubergine-tartaar en truffelschuim hadden we best nog een schaaltje gewild. De tong met venkel, witte biet en zuurkoolbouillon was ook subliem. En de vleeseters aan tafel waren het erover eens dat ze nog nooit zo’n lekkere fazant hadden gegeten. Dan het nagerecht, niet uitgesproken zoet want daar houdt de kok niet van (en ik ook niet) was heerlijk: yuzu, rijstpap, lychee en pandanblad.

De bediening is gastvrij en spontaan. Wij werden de hele avond door Lotte in de watten gelegd die ook de bijpassende wijnen met veel enthousiasme verzorgde. Ja, hier willen we heel graag terug. Want Vane is ècht een aanwinst voor Eindhoven.

Vestdijk 5  Eindhoven

www.vane-eindhoven.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email