In Kopenhagen heeft de Cofoco-groep een 11-tal geweldige restaurants die het echte Nordic-gevoel uitstralen. Tijdens ons weekend Kopenhagen aten we de eerste avond bij Väkst, ook onderdeel van de Cofoco-groep. Ik vond dit restaurant op internet en het sprak me meteen aan. Väkst is geïnspireerd op een organische tuin (väkst betekent groei) en het interieur werd volledig gebouwd met gerecyclede materialen. Väkst heeft dan ook een echte groene uitstraling; er staat een grote kas vol met hangplanten in het midden van het restaurant waarbij je middels een trap in de kas naar de lager gelegen verdieping gaat. Hier eet je ‘new nordic cuisine’ in een informele sfeer.

Wij gingen voor het menu ’An evening at Väkst’ waarbij je voor 595 DKK (€ 80,-) een aperitief krijgt, vers gebakken brood met fluweelzachte boter, een amuse, een 3-gangenmenu met bijpassende wijnen, water op tafel en koffie na. Het menu is ook vegetarisch verkrijgbaar (A green evening at Väkst) waar ik zelf voor koos. Voor het dessert, wij kozen een kaas-gerechtje, werd ook nog een dessert-amuse geserveerd.

Ik at een heerlijke salade van verschillende soorten tomaatjes met danish cream cheese, dille en pistachenootjes. Daarna gegrilde broccoli met witte beukenzwammen, truffelcreme en geraspte Havgus-cheese, ook wel Nordens Parmesan genoemd, een kaasje uit Zuid-West Denemarken. Erbij wordt een fluweelzachte puree geserveerd met gepofte boekweit en bieslook en een salade van rettich, verse tuinerwtjes en bloemetjes. Als dessert-amuse werd een zalig zachte yoghurtcreme met rabarber en amandelkrokant geserveerd. Als dessert aten we een kaasgerechtje: Rødløber met rozenbottelcompote en vruchtenroggebrood. De prijs-kwaliteit verhouding is hier dik in orde, zeker voor Deense begrippen waarbij je vaak diep in de buidel moet tasten voor restaurants in het hogere segment. Bediening uiterst vriendelijk, entourage geweldig dus dik tevreden en voldaan begonnen wij aan onze wandeling terug naar ons hotel.

Sankt Peders Stræde 34, Kopenhagen, Denemarken

www.cofoco.dk/en/restaurants/vaekst/

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email