Hij stond al een tijdje op ons lijstje: Restaurant Tribeca in Heeze. Een restaurant op het hoogste niveau maar wel met een ‘laagdrempelig’ karakter zoals de eigenaren eerder zelf aangaven. Het restaurant is gehuisvest in het pand waar tot augustus 2016 Boreas nog gevestigd was. Jan Sobecki die voorheen werkzaam was bij tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal opende Tribeca op 15 augustus 2016. Michelin kwam langs op dag drie na de opening. Amper vier maanden later kreeg het Tribeca twee sterren uitgereikt. Dat is op z’n minst een uitzonderlijke prestatie!

Eindelijk lukte het ons om met onze volle agenda’s een lunchafspraak te maken. We wonen een kleine 2 uur rijden van elkaar vandaan en Heeze was voor ons beiden een uurtje rijden. De perfecte plek dus om af te spreken. Over het weer maakten we ons geen zorgen, we zouden zeker weten buiten eten in een prachtige, schaduwrijke tuin van Tribeca. Gratis parkeren voor de deur en het genieten kon beginnen.

We kozen beiden voor een 4-gangen vegetarisch menu met natuurlijk een uitbreiding met de kaaswagen. Gestart met een fijn glas champagne op een heerlijke plek in de mooie tuin. We lieten al het heerlijks tot ons komen, een tafel vol kleurrijke amuses en ovenvers brood met boter en olie tot het eerste gerecht werd geserveerd: verschillende bereidingen van rode biet, hangop, steranijs en krokante ui. Wat een plaatje, en wat een verfijnde smaken! We dronken er ‘yoghurtwijn’ bij met kaneel en kardemom. Heel verfrissend en lekker bij de hoge temperaturen van deze dagen. De tweede gang bestond uit gnocchi met tomaten, basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Een rijke witte wijn ter begeleiding waarvan we de details vergeten zijn te noteren maar wat maakt het uit, het was goddelijk. En we hadden met plezier nog een tweede bordje van dit heerlijke ‘hapje’ weggelepeld. De derde gang bestond uit verschillende bereidingen van wortel met venkel, versjus (sap gemaakt van onrijpe druiven), arganolie en heel bijzonder: wortelsorbetijs. Ook niet te versmaden en we gaan een poging wagen om het zelf ook te maken. Omdat we beiden nog moesten rijden gingen we over op water in plaats van wijn. We werden verwend met een pré kaas-amuse met Epoisses in de hoofdrol. Verrukkelijk! Na de fijne selectie van verschillende rijpe kazen, geserveerd met huisgemaakt suiker- en notenbrood, smeersels van abrikozen en pruimen kwamen we aan bij het dessert. Allereerst een pré-dessert van meringue van aardbeien, kletskoppen, citroenijs, bosaardbeitjes en aardbeiensaus. Het dessert wat volgde was subliem: granité van bloedsinaasappel met daaronder een laagje van sticky, iets gezouten karamel, wat rozemarijnolie en kamille-ijs. Zelfs ik, niet persé een liefhebber van desserts, vond dit van uitzonderlijke klasse en at mijn vingers erbij op!

We hadden natuurlijk nog zin in een kop koffie met een fijn assortiment friandises. Oh oh wat een verwennerij. We waren echt onder indruk van alles wat er die middag passeerde. Alles klopt hier, het eten, de presentatie, het tempo, de fijne bediening en ga zo maar door. Het enige minpunt dat we kunnen bedenken is dat we allebei niet vlakbij wonen. Maar dat zal ons er niet van weerhouden om terug te komen!

Jan Deckersstraat 7,  Heeze

restaurant-tribeca.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email