Bij Rantree aten wij op grote hoogte. Het restaurant ligt op de 8e etage van een hotel in de Maastrichtse wijk: de Dousberg. Je kijkt uit over Maastricht, België en het Limburgse landschap, echter op een winterse avond zie je vooral heel veel lichtjes (in het Maastrichts: lempkes).

Jaren geleden heb ik al een keer bij Rantree gegeten, toen ze nog in een veel kleiner pand aan de Kesselse kade in Maastricht zaten. Destijds was ik al heel erg blij verrast, dus ik keek uit naar de kookkunsten van chefkok Hermans. Na de feestdagen is een menu zonder vlees altijd weer lekker licht en luchtig en laat goed zien hoe de creatief de kok kan zijn met groente. Daarom kozen we op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar voor het Vegalicious menu in 6 gangen met wijnarrangement. Het bleek een leuke all-in eindejaarspecial te zijn voor een mooie prijs.

Na enkele prachtige amuses zoals schuimpjes van biet, gevolgd door een bijzondere amuse met augurk in de hoofdrol kregen we achtereenvolgens: “Ceasar Salad”;  een rouleau van avocado, mango, geitenkaas, basilicum, sinaasappel; een pompoensoep met kerrie, polenta, paksoi en bosui; kikkererwten in een pittige bouillon van harissa, oregano, koriander. Gang nummer vijf was een goddelijke aubergine met shiitake, knoflook, yoghurt en bouillon van ui. Het blijft bijzonder hoe een goed klaargemaakte aubergine zonder problemen elk stukje vlees doet verbleken. Het nagerecht was een groene belevenis met peterselie-ijs, mango, appel en groene thee.

We hadden een goede klik met de sommelier, en de jongste bediende presenteerde vol overgave de ene na de andere gang. Opvallend was het prachtige bestek met de langgerekte lepels! Al met al een heerlijke avond, zonder vlees met bijzondere smaakcombinaties! Ik denk dat we nog een keer terugkomen in de zomer om in daglicht een blik te kunnen werpen op het prachtige Limburgse heuvelland!

Rantree

Wilhelmus 30L

6216 GK Maastricht

www.rantree.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email