Gisteren verbleef ik twee dagen in Wageningen om oude herinneringen op te halen. Ik overnachtte in Hotel de Wereld en boekte een tafel in het bijbehorende restaurant ‘O Mundo’. O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in Nederland heeft plaatsgevonden. Er bevindt zich ook nog een brasserie onder hetzelfde dak waar wat eenvoudiger gerechten uit dezelfde keuken op tafel verschijnen. En dan natuurlijk het hotel, waar ik die nacht ook verbleef en waar het aan niets ontbrak.

Terug naar restaurant O Mundo waar wij beiden een 4-gangen verrassingsmenu geserveerd kregen, op ons verzoek volledig vegetarisch. Na een paar fijne amuses waaronder een  madeleine van pastinaak en een vers gebakken broodje met goudsbloemboter (“die plukt de chef elke dag zelf”) werd het eerste gerecht geserveerd: marbré van knolselderij en wortel, verschillende frisse groentjes, olijven en een kwarteleitje. De toon was gezet want we zijn meteen enthousiast. De tweede gang is een prachtig bordje met babymaïs, broccoli, spinazie, snijboon en doperwten. Allen hoog op smaak, echt overheerlijk. Het derde gerecht is een dumpling gevuld met Wagenings Roem (oude kaas), geroosterde bloemkool, romanesco, zwarte truffel, wortel en paddestoelen. Overheerlijk. Als dessert koos mijn tafelgenoot voor zoet: aardbeitjes, meringue, basilicumijs en groene thee. Ikzelf ging voor een heerlijk kaasgerecht met Brin d’Amour, een kaasje uit Corsica. Bij de koffie en thee werden nog wat heerlijke, huisgemaakte friandises geserveerd.

Dit restaurant heeft twee jaar geleden haar Michelin-ster verloren maar wat mij betreft kan Michelin de ster per ommegaande weer terug komen brengen. Ik heb slechter gegeten in restaurants die al jarenlang met een ster pronken. Maar zoals jullie weten schrijven wij alleen recensies over restaurants waar we zelf terug willen komen. O Mundo staat voor smaakvolle, creatieve gerechten, bijpassende wijnen, gastvrije en prettige bediening en bovendien een prachtige ambiance. Het was niet druk op de avond dat wij er waren, en dat is jammer want ik gun elke culinaire liefhebber een avond in dit geweldige restaurant. Doe jezelf een plezier, en boek er een overnachting bij. (kijk voor aantrekkelijke arrangementen op hun website) Dus kom mensen: op naar Wageningen!

5 mei plein 1, Wageningen

www.restaurantomundo.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email