Absoluut onze beste eetervaring in Kopenhagen! Wat een geweldig restaurant. Hier eet je Nordic Cuisine hoogstandjes in een geweldig aangename sfeer. Marv & Ben betekent ‘merg en been’ en bevindt zich in een schilderachtig straatje met middeleeuwse klinkertjes, laat je hakken maar thuis. Nog nimmer zo gemeend hartelijk ontvangen als in dit restaurant, wat zijn deze mensen vriendelijk en gastvrij zonder gemaakt over te komen.

Vlees en vis op de kaart maar vooral heel veel verse plantaardige producten, die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de eigen tuin van het restaurant in Hanebjerggard in Nordsjaelland. Marv & Ben serveert een 4-gangen menu voor een voor Deense begrippen vriendelijke prijs van 400 DKK (€54,-) en een bijpassend wijnarrangement voor 800 DKK (€108) Een 6-gangen menu of a la carte eten is ook mogelijk. Wij kozen voor het 6-gangen menu en werden met de gang vrolijker. Wat een verfijnde smaken kregen wij op tafel! Foto’s kunnen in dit geval niet overbrengen hoe bijzonder smakelijk de gerechten waren.

We aten om te beginnen coquilles met zacht gegrilde prei, karnemelk en kaviaar. Vervolgens nieuwe Deense aardappeltjes, lavas en een schuimcrème van gerookte kaas. Echt hemels! (bij navraag al héél lang op de kaart omdat mensen hiervoor terugkomen, wij begrijpen dat) Als derde gerecht langoustine met groene aardbeien en selderij. Ook hier willen wij nog wel een tweede bordje van! Door naar de gerijpte beef met paddestoelen en Havgus. (een Deense kaas, ook wel Nordens Parmesan genoemd) Heel smaakvol, ook voor mij als matige vleeseter. Als vijfde gerecht krijgen we gegrilde kabeljauw met wilde knoflook en gefermenteerde kruisbessen. Daarbij zeer smaakvolle gegrilde kool.  Tot slot het dessert: crème van hip roos, citroentijm en rabarber. Echt om je vinger bij af te likken.

Zoals gezegd, op de foto’s kan ik niet overbrengen hoe uitzonderlijk goed we gegeten hebben. Maar de volgende keer dat ik in Kopenhagen kom, ga ik hier zeker weten terug. Dus twijfel niet, maar reserveer vooral op tijd als je een tripje naar deze leuke stad gaat maken!

Snaregade 4, Kopenhagen

www.marvogben.dk

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email