Vietnamees eten is eenvoudig en wordt altijd vers bereid. De smaken variëren van fris, zuur, zout, tot pittig. Het is eten is echter veel minder scherp gekruid dan in Thailand; de fijngesneden pepertjes worden er meestal los naast geserveerd. In Vietnam kan iedereen in de avonduren zijn of haar restaurant op straat openen met een barbecue of een 1 pit kookplaatje. Vervolgens zet je er nog wat lage krukjes bij (die wij gebruiken om bij de hoogste te kast te kunnen) en je hebt een eetgelegenheid met zitplaatsen. Rijst, eieren en grote pannen met groente-noedelsoep (Pho) worden op de stoeprand bereid.

Mijn zoon had al meerdere malen alarm geslagen dat hij in zijn studentenstad een Vietnamees restaurant ontdekt had. Veel verse groenten, kruiden en keuze uit vegetarisch, vlees en vis. Bij Kimmade klopt dat helemaal! Hier wel echte tafels en stoelen. De menukaart laat mij weer terugkeren naar Hanoi.

Net als in Vietnam spreken de zeer vriendelijke dames (zusjes?) Engels tegen ons. Die vriendelijkheid was ook herkenbaar: in Vietnam zijn we alleen maar lieve, aardige en behulpzame mensen tegen gekomen; een warm bad.

We bestellen de enige echte klassiekers: verse loempia’s (Goi Cuon) met een pindasausje; gefrituurde loempia’s met vissaus en (Nem of Cha Gio) en Pho (met rundvlees).

Het eten was authentiek, vers en eenvoudig, net als de prijs. De karakteristieke smaak van de dampende Pho was heerlijk, gevuld met rundvlees en knapperige groenten (die ernaast geserveerd worden zodat ze knapperig blijven) en dikke noedels. Wel veel geslurpt.

Zeker voor herhaling vatbaar, even terug in Vietnam!

Oudegracht aan de Werf 61  Utrecht

www.kimmenade.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email