In dit restaurant komen we al enkele jaren. Onlangs wonnen ze zeer terecht voor de tweede keer een prijs voor ‘beste prijs-kwaliteit restaurant’, beoordeeld door de 500 beste chefs van Nederland. En dat is ook tevens de reden dat we hier met enige regelmaat terugkeren. Eerlijk is eerlijk, we hebben ook mindere ervaringen, maar die hebben nooit met het eten te maken maar wel met de bediening. Onlangs zijn hierin enkele wijzigingen doorgevoerd die de klachten hopelijk tot het verleden laten behoren.

Hofstede de Blaak ligt middenin een woonwijk en tegen een tennisbaan aan. Je komt er op zoek naar een plek om te eten dan ook niet zomaar langs. Het restaurant is gevestigd in een authentiek Engels landhuis uit 1907. De inrichting van het restaurant is een beetje gedateerd maar past daarmee wel weer in de sfeer van de locatie. De zgn. Jachtkamer met rustieke uitstraling is de leukste plek om te zitten in dit restaurant. Probeer hier een plaatsje te krijgen of in de zomer op het fijne terras.

Het eten wat je hier op je bord krijgt is altijd van hoog niveau en bovendien een feest voor het oog. En zoals aangegeven prettig geprijsd. Zo eet je hier al een 3-gangen menu voor € 28,50 of een 4-gangen menu voor € 33,50 waarbij je de keuze hebt uit verschillende gerechten. Uieraard kun je ook à la carte bestellen. En wil je vegetarisch eten, dan ben je hier ook aan het juiste adres, zeer verfijnd en smaakvolle creaties verschijnen op je bord.

Ik at hier onlangs het 4-gangen menu en koos voor: skreisalade met spekbokking schuim, witlof, aardappel, remoulade en kruim van serranoham; ‘ragout’ van gamba en courgette met een gepocheerd scharrelei, vadouvan en boerenkruimelkaas; gegrilde zalmfilet met gerookte palingdressing, pistache, artisjokcrème en spruitblaadjes. Als dessert koos ik voor het kaasgerecht: twee bereidingen met gorgonzola dolce met bananen brood, bleekselderij en walnoot en een flan met perensorbet. Mijn tafelgenoten aten o.a. geschroeide skrei met bosui, pijlinktvis, wasabi en planktonboter en het zoete dessert marsepeincake met gekonfijte ananas, kardemon, dragon-ijs en witte chocoladesabayon. We aten alledrie verrukkelijk en waren het eens dat het steeds weer bijzonder is dat je hier voor een betaalbare prijs zo lekker kunt eten. Ben je nog nooit bij Hofstede de Blaak geweest en op zoek naar een lekker eetadres in Tilburg? Reserveer hier dan eens een tafel! Alle dagen van de weken open voor lunch en diner.

Dussenpad 1-3  Tilburg

www.hofstededeblaak.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email