Flavours is een vriendelijk restaurant met een mooie inrichting op een steenworp afstand van de Sint Martinuskerk in Weert. Sinds 2017 hebben ze een Bib Gourmand en ze waren een van de nieuwkomers in de Lekker van 2019. Een reden voor ons, van Ontroerend Lekker, om naar het centrum van Weert te trekken.

We lazen in een recensie dat kok Ron Lemmens, naast vlees en vis, ook mooie vegetarische gerechten serveert. Een goed bereid, vegetarisch menu is perfect voor een lunch: licht en smaakvol! Dus contact opgenomen per mail en later ook nog even telefonisch om onze wensen door te nemen. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en op speciaal verzoek werd voor ons een 5 gangen vegetarisch lunchmenu bereid.

De amuses (3 stuks) waren stuk voor stuk heel smaakvol en verrassend: uienkroepoek met atjar, gevulde pittige rode biet en een geweldig zoet-zuur gerechtje van onrijpe aardbeien, mini-tomaatjes en Parmezaan schuim met basilicum olie.

Op naar gerecht nummer een: komkommer gevuld met geitenkaas, radijs, biet in een felgroene jalapeno dressing gevolgd door een gerechtje met fregula (bolvormige pasta) met asperge, artisjok en een intense Italiaanse tomatensmaak. Het tussengerecht van knolselderij, gepocheerd eitje, geroosterde uien-jus, Parmezaan, geschaafde truffel en krokante aardappelkaantjes was echt een hoogtepunt van smaak. Daarom heet dit restaurant Flavours: de jus van uien was perfect. Het hoofdgerecht was een mooie risotto van parelgort met witlof, tuinbonen en paddestoelen.

Omdat we niet konden kiezen (zoet of kaas) stelde de behulpzame gastheer voor om het kaasplankje te delen…. kijk, daar houden wij van! Hierdoor ook nog wat ruimte voor het dessert van chocolade met peer. Toen nog wat huisgemaakt pepermunt en wij keerden tevreden huiswaarts! Aanrader dus!

Restaurant Flavours

Hoogstraat 28

6001 EV Weert

http://restaurantflavours.nl/

info@restaurantflavours.nl

+31 (0)495 45 10 22

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email