De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in twee treinstellen uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. De Wagon is van dezelfde eigenaar als de naastliggende Houtloods waar je wat luxer eet. Zelf noemen ze het ‘het brutale broertje van Restaurant De Houtloods’.

De Wagon bevindt zich in een rijtuig uit 1930 dat tot voor kort nog dienst deed op het spoor. Het rijtuig is voorzien van open keuken en moderne bar. De perfecte plek om even te ontsporen zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds.

Meteen als je binnenstapt in het oude treinstel is het hartstikke leuk! Neem plaats in een van de coupés met treinbankjes voor vier personen. Alles bij Eetbar De Wagon verwijst naar reizen met de trein. De dinerkaart heet avondspits en je raadt het al, de ochtendkaart ochtendspits. De wijnen hebben unieke namen gekregen van de bekendste/mooiste treinreizen die door deze wijngebieden heen trekken. In het middenstuk zit een bar waar mensen aan kunnen zitten en tot diep in de avond kunnen borrelen en heerlijke barsnacks kunnen bestellen. Als het weer het toelaat staat er buiten een ruim terras.

Wij aten er tijdens de lunch een fantastiche kingkrabsalade met bacon, zongedroogde tomaat en olijf. En ook de salade met verse tonijn, wakamé en togarashi mayonaise is niet te versmaden. Hier ben ik al een keer voor terug geweest!

De Wagon is elke dag geopend vanaf 10.30 uur en op dinsdag gesloten. Tijdens het diner op vrijdagen en zaterdagen werken ze met twee ‘ritten’. Deze vertrekken tussen 17.00 en 18:15 (exacte tijd mag je uiteraard zelf bepalen) en komt aan op de bestemming rond 19.45 of de tweede rit om 20.00 en welke nog overgaat in het nachtnet om daarna eventueel nog heerlijk na te borrelen. Wij gaan zeker nog een keer terug!

Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

https://eetbardewagon.com

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email