In september van dit jaar werd dit Kaspisch/Mediterraans restaurant geopend door Yavuz Yildirim en zijn vrouw Yvonne. Cas Pikaar staat als chef-kok in de keuken en was eerder werkzaam bij Vandeijck, Wollerich, Wiesen en Tribeca. Doyy serveert mooie creaties op een gastronomisch hoog niveau zoals ze zelf op hun website aangeven. Ik hoorde enthousiaste verhalen van bezoekers dus een goede reden voor een bezoekje!

Doyy staat voor ‘voldoening’ legt gastvrouw Yvonne trots uit als we net binnen zijn. Maar de twee letters ‘yy’ staan volgens haar ook voor de eerste letters van de achternaam en voornaam van haar man en die van haar. “Drie was te veel” verteld ze vrolijk lachend. De trotse, warme blik blijft de hele avond op haar gezicht, ook als de zaak langzaamaan helemaal volloopt. Deze vrouw snapt wat gastvrijheid is, en dat kunnen we ook vol overtuiging zeggen van haar man Yavuz die ook diverse malen aan onze tafel komt gedurende de avond en ook nog eens over een gezonde dosis humor beschikt. Ik hou daarvan.

We zijn met vijven en ons wordt verzocht voor een surprise-menu te kiezen. Daar hebben we geen problemen mee, allemaal makkelijke eters. Laat die 5 gangen maar komen, en voor 4 van ons een wijnarrangement erbij. We starten met een pittig krokantje van tapioca met een fluweelzachte dip van paddestoelen. De tweede amuse is een Kaspisch pompoensoepje met kokosmelk. Dat smaakt naar meer! Ons eerste gerechtje is een steak tartare met gerookte eidooier, kimchi en gepofte ui. Bijzonder zacht van smaak, echt een hele mooie uitvoering van een steak tartare. We hebben een aantal liefhebbers aan tafel dus die kunnen het weten, en zelfs de ‘matige vleeseters’ vinden het heerlijk. Het tweede gerecht is een gegrilde coquille met aardpeer, paddestoelensaus, parelcouscous en zilverui. Voor mij persoonlijk het lekkerste gerecht van de avond. Yvonne serveert het derde gerecht uit met het verhaal dat de steurfilet die we krijgen exclusief verkrijgbaar is bij hen. Hij wordt uitgeserveerd met biet, dille, stukjes bloemkool en wat kaviaar. Helaas heb ik hiervan geen foto gemaakt. We gaan door naar vlees en worden verwend met perfect gebakken, zachte eendenborst met allerlei seizoensgroenten waaronder pompoen, spruit en wortel. Tenslotte krijgen we het dessert; yoghurt-honingijs met mandarijn, speculaas en kervel. Die laatste is echt een verrassend lekkere combinatie.

De hele sfeer in het restaurant is uitermate plezierig. De service uitstekend, de gerechten heel erg mooi op smaak, de prijs-kwaliteit dik in orde. De bijpassende wijnen waren prima maar werden verder niet toegelicht. We krijgen stiekem een beetje de indruk dat ze een beetje overdonderd zijn door het snelle succes van deze nieuwe zaak. We komen echt heel graag nog eens terug want Eindhoven heeft er een héél fijn restaurant bij gekregen!

Hoogstraat 50  Eindhoven

www.doyy.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email