Alweer een jaar mogen wij in Dongen in meerdere opzichten genieten van het gastvrije restaurant Proeverij Dongens Genieten. Op 18 januari 2019 openden Jannie van Hees en Jeroen Trommelen daar hun restaurant aan de Endsestraat. In precies dertien dagen tijd namen ze de beslissing om hun eigen zaak te openen en bedachten ze ook welk concept ze daar wilde bieden; werken met proeverijen in combinatie met wijn- en bierarrangementen moesten in elk geval een plek krijgen. En daar hebben ze terugkijkend op hun eerste jaar, waarin verschrikkelijk hard gewerkt is en er amper tijd was om stil te staan om te kijken wat al bereikt was, absoluut geen spijt van!

Alles wordt hier vers bereid, want Jeroen die zijn sporen in de horeca allang verdiend had gaat enkel voor vers en kwalitatief goede producten die bij voorkeur uit de nabije omgeving komen. “We rijden niet veel Dongense bedrijven voorbij voordat we bij de groothandel aankomen” zegt Jannie die vervolgens trots uitlegt waar de producten die op het bord van de gasten verschijnen vandaan komen. De hamburgers komen van boerderijwinkel d’n Heerd maar soms ook een mooi stuk picanha welke Jeroen graag op de Big Green Egg bereid. De rest van het vlees komt van Marco van Strien uit s’Gravenmoer. Groente en fruit levert Jan in ’t Groen en Pim Filius maakt het brood met meel van de Wilhelminamolen. Voor de bruine bollen wordt het bierborstel, een restproduct van de bierbrouwerij Opener gebruikt die natuurlijk ook hun speciaalbieren leveren. Patatjes komen van Lef en de thee-melanges van Bijdethee uit ’s Gravenmoer. Alleen de vis komt van wat verder vandaan maar om geen enkele concessie aan de kwaliteit te doen wordt deze s’avonds besteld en de ochtend daarop vers geleverd uit Yerseke.

Dat het inmiddels grote aantal vaste bezoekers vertrouwen heeft in de kookkunsten van Jeroen blijkt wel uit het feit dat de meeste gasten geen keuze uit de menukaart maken maar kiezen voor een proeverij van gerechten die de kok zelf samenstelt. En dat kan iedere dag anders zijn. Jeroen maakt graag gebruik van de Big Green Egg die buiten op het terras staat en bereidt daar net zo lief zalm, kip, beenham of geroosterde pompoenen voor de soep op.

Jannie, die gastvrijheid hoog op haar lijstje heeft staan, vindt het vooral belangrijk dat mensen zich thuis voelen bij Dongens Genieten. Medewerkers moeten aanvoelen wat de gasten willen, een praatje maken of juist even niet. Vanuit haar ervaring in het verleden in de zorg vindt ze het ook belangrijk om vanuit maatschappelijke betrokkenheid haar steentje bij te dragen. Zo biedt Dongens Genieten ook enkele werkervaringsplekken aan de ‘Toppers’ van Samen Top, een organisatie die mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werk- of dagbestedingsplek biedt. De Toppers helpen bijvoorbeeld bij het dekken van de tafels, de embalage en het netjes houden van het terras.

Jannie en Jeroen bruisen van de energie voor dit nieuwe jaar. Op de planning staan een buitenkeuken, verdere inrichting van het terras, een nieuwe en andere vormgeving van de menukaart, een vernieuwende manier van lunchen (‘stel je eigen lunch samen’) en bovendien ook nog een dag extra open vanaf 1 april a.s. Ook voor de bijzondere feestdagen liggen al plannen klaar, maar wees er snel bij want 2e kerstdag 2020 is nu al nagenoeg vol…

Dongens Genieten is inmiddels een begrip in Dongen en al helemaal niet meer weg te denken. Hier wordt met passie gewerkt, is de prijs-kwaliteitverhouding meer dan oké en kan iedereen zich thuis voelen. Voor lunch, diner, maar ook voor een borrel met wat lekkere hapjes om te delen. Ben jij hier nog niet geweest, dan is het de hoogste tijd om snel een plaatsje te reserveren!

Openingstijden zijn donderdag t/m zondag vanaf 11:00 uur. (vanaf 1 april 2020 ook op woensdag)

Endsestraat 2, Dongen

www.dongensgenieten.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email