Jermain de Rozario. Een bekende naam? Zou kunnen, want het verhaal van Jermain leest als een jongensboek. Hij was eerst vuilnisman, kapper, postsorteerder, gastheer en werkte bij De Raymaert. Van Soenil Bahadoer, eigenaar van en chefkok bij 2-sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen leerde hij het vak, kreeg het vertrouwen en werd daar chef de partie. In 2014 won hij een kookwedstrijd waar het draaide om groenterijk koken en kreeg de titel ‘variatiechef van het jaar’. Jermain won met een recept van rendang. Hij maakte een vegetarische variant met spitskool in plaats van vlees. Hij werd chefkok bij ’t Parlement in Helmond en nam in 2016 de zaak over en heropende als restaurant De Rozario. Zo kan het gaan, als je voor je passie gaat. Vorig jaar, in 2017 deed hij mee aan het tv-programma ‘De Nieuwe Garde’ waarin jonge veelbelovende chefkoks werden gevolgd in de keuken en daarbuiten. En in datzelfde jaar ook aan Topchef Academy. Naast kok ook nog tv-persoonlijkheid.

En nu aten we eindelijk eens in Helmond. We kozen voor het 5-gangen menu voor €60 met bijpassend BOB-wijnarrrangement en toen kon het feest beginnen. In de gerechten uit de niet al te grote keuken proef je de half Indische afkomst van Jermain. Als amuse een minirijsttafel met als hoogtepunt de ‘pandanfoam’ op basis van kokosmelk met serreh, afgewerkt met wat groene kruiden en gepofte wilde rijst. (mag ik nog zo’n schaaltje?) Na de indrukwekkende tonijntartaar volgde de ‘hete kip van moeders’ met polenta, pastinaak, verschillende soorten mais, rettich, granaatappel, krokante kippenhuid en een saus van sinaasappel en komijn. Ja, en toen kwam de rendang van spitskool, radijsachtigen, taugé, paksoi, uitgebakken tempeh kaantjes en mango-ijs. Heerlijk! Het hoofdgerecht was ossenhaas, crème van miso op briquedeeg, verschillende knolsoorten, notencress en gepofte rijst. Op naar het dessert: ananas van de Big Green Egg, ijs van tonkabonen, caramel en popcorn van buikspek. Zo maak je het thuis niet… Helemaal voldaan bestelden we nog een glas thee en konden we nog wat zoete versnaperingen kiezen van de friandise-kar. Wat een fijne avond. Alles tip-top in orde, ondanks dat Jermain er deze avond zelf niet was. Verrassende gerechten, hoog op smaak, bijpassende wijnen, prettige bediening en een fijne zit. Ja, hier komen we heel graag nog eens terug!

Steenweg 8, Helmond

www.derozario.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email