Ik kom bijna wekelijks op Utrecht CS en soms wil je wel eens goed eten op een station. Omdat je met iemand hebt afgesproken na een vergadering of gewoon omdat er weer eens geen treinen rijden. Dan heb je sinds 2017 heel veel geluk! Er is namelijk een restaurant waar je, snel indien nodig, de meest heerlijke mezze’s of hoofdgerechten kunt scoren! Comptoir Libanais heeft meerdere vestigingen in Engeland en dit is de eerste in Nederland.  Het interieur is vrolijk en kleurrijk.

De recensies op de gebruikelijke websites zijn variabel maar ik ben er nu twee keer geweest en elke keer werd ik snel geholpen en kreeg ik heerlijk eten! De Libanese keuken is erg geschikt om je eten te delen. Om alles te kunnen proeven kun je het beste diverse gerechten bestellen en deze samen opeten. De laatste keer namen we 6 warme mezze’s als avondmaaltijd met 2 personen.

Heerlijke dips (humus, baba ganoush, labneh) met platbrood, knapperige falafel, lamskibbe (gehakt in een krokant korstje) en pasteitjes. Ook de kippenvleugeltjes met citroen en granaatappel en het lamsstoofvlees is heerlijk. Ik dronk een van de zelfgemaakte limonades en nam als klap op de vuurpijl de melkpudding met rozenwater en pistachenootjes. Voor een stationsrestaurant dus helemaal PRIMA!

Ons eigen recept van de melkpudding en de falafel kun je hier vinden!

Catharijne Esplanade 49,  3511 WK Utrecht, (+31611274543)

https://www.comptoirlibanais.com/our-story

Link naar menu in Utrecht

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email