Letterlijk aan de Markt in Geertruidenberg zit op een prachtige plek al jaren restaurant ‘Koken aan de Markt’. Al vaker at ik hier uitstekend en volgde er een kookworkshop. Ook met mijn oude kookclub hebben we hier eens een avond onder de enthousiaste leiding van Patricia gekookt. Onlangs stopte zij met de zaak om zich op studie en gezin te richten. Het restaurant is overgenomen door Marcel Verdaasdonk.

‘Koken aan de Markt’ is een gezellige, open zaak. Je loopt letterlijk door de keuken naar je tafeltje. Gisteren redelijk spontaan besloten om hier weer eens te eten. We zijn best verwende eters maar we waren weer zeer tevreden. Je eet een verrassingsmenu waarbij je zelf kiest voor 3, 4 of 5 gangen en aan kunt geven wat je niet lust of liever niet eet want daar houden ze rekening mee. Na een plankje om te beginnen met lekkere vleeswaren, olijfjes en kaaskroketjes aten we vooraf marbré van gerookte zalm en kabeljauw met zoetzure groentjes, cashewnoten en kataifi. Als hoofdgerecht een proeverij van varkensvlees; bijzonder zachte, gebakken varkenshaas, een even zacht ribje en een stukje buikspek met aardappelgratin en een jus van rode wijn. Het nagerecht was een huisgemaakte brownie met chocolade-ganache, hazelnootjes en een bolletje ijs. Alles uitstekend bereid, goed op smaak met daarbij een bijpassende wijn.

Geen fratsen hier maar gewoon prima eten en de prijs-kwaliteit is dik voor elkaar. En niet te vergeten uiterst vriendelijke bediening. Laat je eens verrassen bij ‘Koken aan de Markt’, ze zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open. Je krijgt er geen spijt van!

Markt 16  Geertruidenberg

www.kokenaandemarkt.nl

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email