Sinds 18 april 2019 heeft Maastricht een bar op hoogte.

Boven op het voormalige Sphinx gebouw (De Eiffel)* kun je genieten van het uitzicht, eten en cocktails drinken. We zagen de kerk van Berg en Terblijt, het MVV stadion, alle kerktorens van Maastricht, de Observant, de windmolens van Lanaken en een glimp van de Maas. Dus het uitzicht is prima! De inrichting ook want de bar is in lagen opgebouwd zodat je vrijwel op alle zitplaatsen kunt genieten van het uitzicht.

En dan nu: het eten! Bold is op de eerste plaats een bar maar heeft een kleine kaart met leuke gerechtjes. Wij waren er tijdens de lunch en hadden een beetje haast. Het was heel fijn dat hier rekening mee gehouden werd; we bestelden het broodje rendang en de salade met gamba’s. Het rendang broodje was perfect! Heerlijk, Indisch stoofvlees met kokos op een gekleurd broodje. Bij navraag bleek dit een huisgemaakte rendang naar oud familierecept. De gamba’s waren ook heerlijk, goed gegrild, vers en op een lekker Oosters gekruide salade. Nog meer knapperige sla met heerlijke dressing in onze kom was welkom geweest! Al met al een lunch op hoogte! 

*Het Eiffelgebouw (voormalige Sphinx gebouw) is een industrieel, rijksmonument. Dit fabrieksgebouw uit 1928 maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek “Koninklijke Sphinx”. Het gebouw is geheel gerenoveerd en het gebied wordt op dit moment een van de nieuwe hotspots van Maastricht genoemd.

Tip: bezoek ook de Sphinx-passage onderin het gebouw. Een permanent geopende “museumgang” over de keramiek geschiedenis van Maastricht (wc potten, tegels en serviezen). Echt prachtig!

https://www.belvedere-maastricht.nl/sphinxkwartier

8e etage The student hotel

Sphinxcour 9A, Maastricht

043-7112235 (druk #1) of info@boldrooftopbar.com

http://www.boldrooftopbar.com

Vergeet niet een foto te delen van jouw favoriete restaurant via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email