Toen ik een tijdje geleden zwart sesamijs bij de Lidl zag staan heb ik het meteen gekocht. Dat wilde ik proeven! Ik had het ook al eens bij de Toko gezien. Bij sushi-restaurants staat het ook vaak op de kaart tussen de nagerechten. Dit Aziatisch roomijs is minder zoet dan wij gewend zijn maar ik vind het heerlijk. Ik combineerde het met stukjes cantaloupe-meloen, crunch van sesamkoekjes en zwarte zoutflakes. Toevallig had ik nog chocolade-dennenappels in huis maar deze kun je natuurlijk best achterwege laten. Probeer dit gerecht, je zult verrast zijn van de combinatie van smaken!
- zwart sesamijs (Toko, Lidl)
- cantaloupe meloen
- sesamkoekjes (Xenos, Zonnatura, Action)
- zwarte zoutflakes (Falksalt)
- Haal het ijs alvast uit de vriezer om het beter te kunnen scheppen.
- Snijd de meloen in kleine blokjes.
- Breek de sesamkoekjes in kleine stukjes of doe dit in een kleine hakmolen.
- Schep 2 bolletjes ijs in een kom, glas of schaaltje. Verdeel er wat meloenblokjes overheen. Strooi de sesamkoekjes erover en maak af met een paar zwarte zoutflakes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!