Stamppot met vis, daar ben ik inmiddels aan gewend want eerder maakte ik al de preistamp met Cannellinibonen, inderdaad ook met zalmflakes. Jeetje wat is dat lekker. Deze versie vind ik zelf echt een zomerstamppotje, want waarom zou je dat alleen in de winter eten? Natuurlijk kun je de zalm ook gewoon weglaten, en vervangen door wat spekjes, wat blokjes kaas of extra ei. De munt en basilicum geven de stamppot echt wat extra’s dus laat die liever niet achterwege. Verder had ik nog een restje gekookte bloemkool liggen, die heb ik er ook nog doorgedaan. Dus heb je nog wat groenten liggen, varieer er dan op los!
Voor 4 personen:
- 800 gram aardappelpuree, warm
- 1 zak rucola
- 3 eieren, hard gekookt, in stukjes
- 2 tomaten, vruchtvlees verwijderd, in stukjes
- 3 gedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
- 150 gram verse of diepvrieserwtjes, bereid
- paar takjes verse munt en basilicum, fijngeknipt
- 1 eetlepel crème fraiche
- 150 gram warmgerookte zalmflakes, op kamertemperatuur
- nootmuskaat, peper, (citroen)zout
- Breng de warme aardappelpuree op smaak met nootmuskaat, peper en (citroen)zout.
- Hak de rucola eventueel grof en schep door de warme aardappelpuree samen met de crème fraiche.
- Schep ook de stukjes hardgekookt ei, tomaat, erwtjes en verse kruiden erdoor en warm nog even goed door.
- Maak een torentje van de puree op een bord (gebruik een kookring) en verdeel de zalmflakes daarover, deze hoef je niet warm te maken.
- Eet de stamppot lauwwarm tot warm.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!