Zoete aardappel is een hippe groente tegenwoordig. Gelukkig maar want je maakt er een smakelijke, vullende maaltijdsoep van. Meteen je portie groenten binnen op een ontroerend lekkere manier. Stokbroodje erbij en klaar ben je!

Voor 2 personen als maaltijdsoep:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2–3 zoete aardappels (ca. 550 g), geschild en in stukjes
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 200 g bloemkool
  • 1 tl Ras el Hanout
  • 2 tl harissa
  • 1 el olijfolie
  • Verhit de olie en fruit daarin de uisnippers in 5–7 minuten zacht.
  • Bak de knoflook 2–3 minuten mee, pas op dat deze niet verbrand
  • Voeg de Ras el Hanout toe en daarna de zoete aardappels. Even meebakken en dan bouillon toevoegen.
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de aardappelstukjes zacht zijn.
  • Kook de laatste 5 minuten de bloemkool mee.
  • Met staafmixer alles glad mixen.
  • Verwarm de soep en roer er voor het serveren de harissa door.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!