Recept uit de salade special van Delicious. Kleine aanpassing: ik heb de zoete aardappel in plakjes gegrild in de airfryer (oven kan ook) in plaats van gekookt waardoor ze meer “bite” krijgen. Het yoghurtsausje kun je natuurlijk variëren naar een meer romige versies door creme fraîche of volvette Griekse yoghurt te kiezen of juist de magere verse door magere kwark te nemen (de Biologische magere kwark van AH is echt heerlijk zacht!). Leuke salade als lunch maar ook bij de BBQ!
Voor 4 personen:
- 2 zoete aardappels
- 1 kleine zak spinazie (200 gram)
- 2 eL creme fraiche (of yoghurt of kwark etc)
- 2 eL mayonaise
- 1 eL mierikswortel (potje)
- rasp en sap van een biologische limoen
- 1 rode ui in zeer dunnen ringen geschaafd
- 1 eL kappertjes
- 2 tL (zwart) sesamzaad
- Was de zoete aardappels en snij in plakjes.
- Hussel met een beetje olie naar keuze.
- Gril ze in 10-15 minuten tot knapperig in de airfryer (200 graden, doe dit op het einde als de salade helemaal klaar staat). Zonder airfryer: zet de oven op 200 graden, leg de plakjes op keukenpaper en bak in 15-20 minuten tot knapperig.
- Klop de creme fraiche, mayo, knoflook en mierikswortel samen met het limoensap en de rasp tot een dressing, proef en breng op smaak met peper en zout (eventueel 1-2 eL water, meer limoensap).
- Maak een mooie platte schaal op met: de spinazie, de uienringen, de aardappelschijfjes, dressing, kappertjes en sesamzaad.
- Direct opeten!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!