Het recept van deze quiche kwam ik op internet tegen. Omdat ik nog zoete aardappel en spinazie had liggen besloot ik hem meteen te maken. Het kant-en-klare hartig taartdeeg van Koopmans heb ik tegenwoordig ook standaard in de vriezer liggen dus ik kon meteen aan de slag. Ik had nog blauwe kaas in de koelkast dus die ging er ook in. In plaats van blauwe kaas kun je ook feta of geitenkaas gebruiken. Het komt allemaal niet zo nauw, doe er in wat je lekker vindt!
Voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 als lunch:
- 4 plakjes Koopmans taartdeeg voor hartige taart (vriezer)
- 200 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 175 gram spinazie
- 100 gram blauwe kaas (feta of geitenkaas kan ook)
- 50 gram geraspte kaas
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eieren
- 100 ml slagroom of kookroom
- olijfolie
- En verder nodig: rechthoekige quichevorm van ± 34 bij 10 cm, staafmixer
- Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
- Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de knoflook toe.
- Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ongeveer 5 minuten.
- Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken. Voeg wat versgemalen peper en zout toe.
- Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes.
- Mix de eieren met de slagroom en de blokjes blauwe kaas met de staafmixer door elkaar.
- Verwarm je oven nu voor op 180 graden
- Spray of vet de quichevorm in.
- Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan.
- Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eier-kaasmengsel eroverheen.
- Verdeel de geraspte kaas erover en bak de quiche in ±30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met een groene salade.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!