Limoncello hoort bij mooi weer, ijskoud of mixen met een heerlijke prosecco of witte wijn! Of over het ijs of in gebak. Limoncello zelf maken en vervolgens proeven is een grote smaakverrassing! Wat een verschil met de toch vaak chemisch “citroenachtige” smaak van limoncello uit de winkel. Je hebt er wel wat geduld voor nodig; minimaal 7 weken wachten. Dus wil jij klaar zijn voor de lente en de zomer: maak dan nu alvast een flesje limoncello! Ook heel leuk om kado te geven.
Welke citroenen kun je hiervoor gebruiken? Officieel zijn dit de citroenen uit Sorrento welke onbespoten zijn en geen waslaagje hebben; die zijn niet goed te verkrijgen. Vraag jouw groenteboer om in ieder geval biologische en onbespoten citroenen, zonder waslaagje, voor jou te bestellen.
Zie ook: http://www.gustodicasto.nl/limoncello/
Voldoende voor 1 liter Limoncello
- ½ liter wodka (grappa of jenever kan ook)
- 8 citroenen (biologische, onbespoten citroenen zonder waslaagje)
- 350 gram suiker
Ook nodig: een weckpot (1L), een scherpe dunschiller, keukenpapier of kaasdoek, zeef, trechter en een afsluitbare fles.
- Giet de drank in de weckpot.
- Was de citroenen.
- Haal de schillen van de citroenen af met de dunschiller (alleen het geel; het wit geeft een bittere smaak; een beetje wit is niet erg).
- Doe de schillen in de pot met drank.
- Pers de citroenen daarna uit en bewaar het sap in de diepvries.
- Zet de pot op een donkere, koele plaats en schud af en toe (6 weken).
- Verwarm na 6 weken het ontdooide sap en de suiker in een pan.
- Zorg dat de suiker is opgelost en laat afkoelen.
- Voeg dan de inhoud van de weckpot toe en koel af (koelkast) voor minimaal 1 nacht.
- Filtreer de oplossing dan door een zeef bedekt met keukenpapier of kaasdoek.
- Giet de gezeefde drank vervolgens in een afsluitbare fles (trechter).
- Plaats de fles dan nog minimaal een week op een donkere koele plaats.
- Daarna nog minimaal 1 nacht in de vriezer (serveer altijd uit de vriezer).
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!