Deze wraps zijn heerlijk voor bij de lunch, avondeten of als borrelhapjes. Wraps kun je eigenlijk vullen met alles wat je in huis hebt; blikje tonijn met sla en een rood uitje; kaas, ham en tomaat of zoals in dit geval: een frisse spread van doperwten, munt en feta en gegrilde courgette (iets meer werk) of een eenvoudige versie van kruidenkaas, kipfilet en komkommer. Ik heb de wraps gebruikt die voor 50% uit groente bestaan (wortel of bieten)  maar gewone wraps voldoen prima! Deze hapjes zijn een perfect onderdeel van een buffet omdat je ze enkele uren van te voren kunt klaarmaken.

Wrap met doperwten-munt-feta spread en gegrilde courgette (30 stukjes)

  • 4 grote tortilla wraps of groentewraps (zie foto: uit de koeling bij bv bij AH)
  • 1 zakje diepvriesdoperwten (200 g)
  • 1 pakje feta (bij voorkeur de allerlekkerste: Dodoni)
  • een flinke handvol met verse muntblaadjes
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroensap (1/2 citroen)
  • optioneel prikkertjes

Wrap met kruidenkaas, kipfilet en komkommer (30 stukjes)

  • 4 grote tortilla wraps groentewraps (zie foto: uit de koeling bij bv bij AH)
  • 1 bakje smeerbare kruidenkaas (paturain, boursin of huismerk)
  • 2 ons kipfilet (vleeswaren) in dunne plakjes
  • 1 komkommer
  • peper
  • optioneel prikkertjes

    Wrap met doperwten-munt-feta spread en gegrilde courgette (30 stukjes)

    • Kook de diepvriesdoperwten gedurende 3 minuten en laat uitlekken en afkoelen.
    • Pureer de doperwten met het pakje feta en een flinke handvol verse muntblaadjes tot een spread.
    • Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken (kaasschaaf of mandoline).
    • Beleg een bakplaat met bakpapier, plakjes en bestrijk ze met olijfolie, peper, zout.
    • Zet de oven op 210 graden en gril de plakken in 10-12 minuten (tot ze licht kleuren, zweten).
    • Bedruppel de courgette met citroensap en laat afkoelen.
    • Neem een wrap en besmeer deze met de spread en leg er plakjes courgette op (verdeel je spread en courgette plakken over de 4 wraps) en rol stevig op.
    • Bewaar eventueel tot gebruik op een koele plek in aluminum of plastic folie.
    • Snij elke rol in minimaal 7 plakjes en steek eventueel een prikker in elk plakje.

    Wrap met kruidenkaas, kipfilet en komkommer (30 stukjes)

    • Schaaf de komkommer in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline en bestrooi met versgemalen peper.
    • Neem een wrap en besmeer deze met de kruidenkaas en leg er plakjes kipfilet en komkommer op (verdeel je kaas, kipfilet en komkommer plakken over de 4 wraps) en rol stevig op.
    • Bewaar eventueel tot gebruik op een koele plek in aluminum of plastic folie.
    • Snij elke rol in minimaal 7 plakjes en steek eventueel een prikker in elk plakje.

      Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

      Eet smakelijk!