Omdat we niet snel genoeg krijgen van soep en omdat een hartverwarmende soep nou eenmaal altijd lekker is! Deze wortel-pompoensoep maak je naar eigen smaak helemaal af met wat gebakken stukjes chorizo, grof gehakte amandelen of cashewnoten en fijngeknipte koriander. Een stuk naanbrood smaakt er prima bij!

  • 600 gram pompoen, in blokjes
  • 400 gram wortel, in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 grote rode ui of 2 kleine, in stukken
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 800 ml groentenbouillon, heet
  • cayennepeper, venkel-, komijn- en korianderpoeder
  • scheut kokosmelk of room
  • voor de garnering naar keuze: koriander, grof gehakte amandelen of cashewnoten, uitgebakken chorizo
  • En verder nodig: blender of staafmixer

 

  • Verhit wat olie in een grote soeppan en bak hierin de pompoen, wortel, bleekselderij, ui en knoflook voor zo’n 8 minuten aan. Voeg de cayennepeper, venkel-, komijn- en korianderpoeder toe en bak even mee.
  • Schenk de hete bouillon erbij en houd 20-25 minuten tegen de kook aan.
  • Doe over in een blender en pureer. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.
  • Voeg de kokosmelk of room toe. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Doe de soep over in borden of kommen en garneer naar eigen smaak met koriander, grof gehakte amandelen of cashewnoten, uitgebakken chorizo en wat druppels room.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!