Een lichte en dus verantwoorde keuze; een stukje vis maar dan lekker op smaak gemaakt met limoen, Parmezaan en zonnebloempitjes. Lekker met bloemkoolkoekjes en een groene salade.

Ingrediënten

  • 650 g witvis (kabeljauw, koolvis, schelvis)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 limoenen, liefst biologisch (onbespoten en anders heel goed wassen)
  • 100 g zonnebloempitten
  • olie om de ovenschaal in te vetten
  • zout, peper

    Bereiding en afwerking 

    • Verwarm de oven op 225 graden
    • Vet een overschaal in met een beetje olijfolie
    • Leg de visfiles in de ovenschaal en kruid ze met peper en zout
    • Rasp de limoenschil en meng door de geraspte kaas
    • Verdeel dit mengsel over de vis en bestrooi dan met zonnebloempitten, druk een beetje aan
    • Bak de vis ongeveer 20 minuten in de voorverwarme oven 

    Deze vis smaakt lekker met bloemkoolkoekjes

    Dit recept komt uit ‘Het ultieme low-carb kookboek’ van Jane Faerber.

     

      Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
      Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

       

       

      Eet smakelijk!