Een lichte en dus verantwoorde keuze; een stukje vis maar dan lekker op smaak gemaakt met limoen, Parmezaan en zonnebloempitjes. Lekker met bloemkoolkoekjes en een groene salade.
Ingrediënten
- 650 g witvis (kabeljauw, koolvis, schelvis)
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 limoenen, liefst biologisch (onbespoten en anders heel goed wassen)
- 100 g zonnebloempitten
- olie om de ovenschaal in te vetten
- zout, peper
Bereiding en afwerking
- Verwarm de oven op 225 graden
- Vet een overschaal in met een beetje olijfolie
- Leg de visfiles in de ovenschaal en kruid ze met peper en zout
- Rasp de limoenschil en meng door de geraspte kaas
- Verdeel dit mengsel over de vis en bestrooi dan met zonnebloempitten, druk een beetje aan
- Bak de vis ongeveer 20 minuten in de voorverwarme oven
Deze vis smaakt lekker met bloemkoolkoekjes
Dit recept komt uit ‘Het ultieme low-carb kookboek’ van Jane Faerber.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!