Ben jij ook gek op soep? Maak dan eens deze witte wintersoep. Het woord zegt het al: in deze soep gaan heel veel witte groenten. Lekkere zoete pastinaak, romige bloemkool, zijdezachte knolselderij en een aardappeltje om het te binden. Met een beetje room wordt hij nog smeuïger. Ik at hem met een lepeltje truffeltapenade maar zonder is deze soep ook heerlijk. Bijzonder geschikt als maaltijdsoep want hij vult goed!
- ± 40 gram boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- het wit van 1 prei, in ringetjes
- 150 gram aardappel, geschild en in blokjes
- 150 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 150 gram pastinaak, geschild en in blokjes
- 150 gram bloemkool, in kleine roosjes
- 1,5 liter kippen- of groentebouillon, heet
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- wat (truffel)tapenade
- En verder nodig: staafmixer of blender
- Smelt de boter in een grote pan met zware bodem en fruit de uien ongeveer 5 minuten totdat ze glazig zijn.
- Voeg de andere groenten toe en bak ze 10 minuten mee op laag vuur.
- Giet de bouillon erbij, voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat de soep zeker 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
- Verwijder de blaadjes laurier en giet de slagroom erbij. Maak de soep glad met een staafmixer of in de blender.
- Proef en breng hem op smaak met peper en zout.
- Dien op in kommen en roer er eventueel een theelepel (truffel)tapenade doorheen.
Het recept van deze soep komt van Yvette van Boven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!