Voor bij de thee? Of bij de espresso aan het einde van je diner voor vrienden? Als populair wegsnoepertje voor je verjaardagvisitie. Dit bordje raakt altijd leeg. Stap voor stap nemen we je mee in hoe je dit gepresenteerd krijgt.

  • 1 blikje gecondenseerde melk (in supermarkt in buurt van kokosmelk te vinden)
  • 300 gr witte chocolade, in stukjes
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 40 gr gepelde pistachenoten
  • 20 gr geraspte kokos en een beetje om erover te strooien
  •  Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur.
  • Voeg als de melk warm is de choccolade toe en roer totdat de chocolade gaat smelten. Heb geduld, dit duurt even.
  • Als alle chocolade gesmolten is haal dan de pan van het vuur en voeg de pistachenootjes, cranberries en kokos toe. Meng goed door elkaar.
  • Bekleed een lage schaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter ruim met bakpapier. Als je schaal wat groter of kleiner is wordt je fudge wat dunner of dikker, maakt allemaal niet zoveel uit.
  • Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel. Bestrooi met kokos.
  • Laat de fudge een halve dag opstijven in de koelkast.
  • Lift de fudge middels het bakpapier uit de vorm en snijd in stukjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email