Had jij ook een Panettone (een luxe Italiaans brood met vruchten erin) in je kerstpakket? Komt dat even goed uit, want dan kun je er nu wentelteefjes van maken. Perfect voor je kerstontbijt of brunch. Maar met een bolletje vanille-ijs natuurlijk ook heel goed in te zetten als dessert! En ook hier geldt weer: hartstikke lekker en zò gepiept! Je kunt natuurlijk ook wentelteefjes van kerstbrood maken, zeker als het wat ouder en droger is geworden zijn er heel geschikt voor! De hoeveelheden komen allemaal niet zo nauw. Als dessert is 1 wenstelteefje per persoon voldoende, zeker als je een uitgebreid diner hebt.
Voor 4 personen:
- Panettone brood, gesneden in 8 plakken
- 3 eieren
- flinke scheut melk
- boter om in te bakken
- poeder- of kaneelsuiker
- Breek de eieren in kom, giet er een scheut melk bij en kluts goed met een garde.
- Giet het mengsel over in een diep bord.
- Verhit een klont boter in een grote koekenpan.
- Haal de plakken brood door het eimengsel en bak ze in de hete boter, keer ze tijdig om.
- Houd evt. warm onder aluminiumfolie of een warme oven.
- Serveer ze als dessert met een bolletje vanille-ijs en bestrooi met poeder- of kaneelsuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!