Watermeloen in combinatie met vis of schaaldieren is een verbluffende match! Door de watermeloen kort te grillen of te bakken en te serveren met pikante scampi, krijgt dit gerecht een extra dimensie. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen we een romige ricotta met salie en geroosterde amandelen toe. Het zoete sap van de watermeloen combineert perfect met de hartige tonen van vis en schaaldieren.  We verrijken dit gerecht met een overheerlijke ricotta, doordrenkt met salie en geroosterde amandelen. 

Voor 4 personen:

  • Bij voorkeur een kleine, zoete en pitloze watermeloen
  • 8 scampies*
  • Chilipoeder of piri peri kruiden of pull biber
  • klein bakje ricotta
  • 6 salie blaadjes
  • peper en zout

*verse of uit de diepvries, gepeld

 

  • Blender de ricotta met de salie tot een gladde saus
  • Maak op smaak met peper, zout en een beetje chilipoeder (of andere pittige kruiden zoals pull Biber) en zet koel weg.
  • Hak en rooster de amandelen in een pan met dikke bodem.
  • Steek cirkels uit meloen plakken.
  • Grill deze plakken (in een trilpan of BBQ) of bak ze in een goede pan met dikke bodem in een beetje olie.
  • Bestrooi de scampi’s (gepeld) met chili of pull Biber (naar smaak) en bak ze snel en krokant in hete olie.
  • Maak direct de bordjes op: meloen, ricottamengsel en scampi’s. De meloen mag nog lauw-warm zijn.
  • Garneer met de gehakte amandelen.
  • Direct opeten !

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email