Wafels horen bij de feestdagen. Mijn moeder en oma bakte zowel harde knapperige als zachte wafels rond de Kerst en Nieuwjaar. Er bestaan honderden recepten voor wafels! Op onze website staan er ook meerdere. Dit is mijn recept voor knapperige, maar van binnen zachte, wafels, wat ik heb overgenomen uit de familietraditie! Ik heb het hartjeswafelijzer gebruikt maar met een ijzer met rechthoekige wafels kan het natuurlijk ook!

Voor 8 grote harten (bestaan uit 5 kleine wafeltjes per hart) of 14 vierkante wafels

  • 3 grote eieren (of 4 kleine eieren)
  • 250 gram suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 500 gram bloem plus 1 zakje bakpoeder of 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • beetje zonnebloemolie
  • poedersuiker
  • mixer of keukenmachine
  • wafelijzer
  • Gebruik een mixer of een keukenmachine.
  • Mix de suiker met eieren, vanille essence tot een homogeen mengsel.
  • Smelt de boter op laag vuur en meng met het eiermengsel.
  • Zeef vervolgens de bloem (met bakpoeder) in het boter-eiermengsel.
  • Mix goed en voeg vervolgens de melk toe en mix tot een gladde massa.
  • Verwarm het wafel ijzer en vet het licht in met zonnebloemolie (hoeft maar een keer, meeste wafelijzers hebben een anti-aanbak laag)
  • Bak ongeveer een soeplepel (grote) beslag per keer in het hartjesijzer. In het vierkante ijzer gebruik je ongeveer een kleine soeplepel per wafel nodig.
  • Bak tot goudbruin (ongeveer 3-4 minuten); even uitproberen. Zet het wafelijzer eventueel heter of koeler.
  • Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
  • Ook lekker met fruit en slagroom!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email