Heb jij een wafelijzer? Dan weet je al dat je hier supersnel lekkere zoete maar ook hartige wafels mee kunt maken. Heb je er geen? Ik kocht er een van iets meer dan €20, niet echt een diepte-investering dus, en die bevalt uitstekend. Verse, warme wafels zijn zo gemaakt en echt heel erg lekker. Maak het beslag van tevoren en bak de wafels af vlak voordat je ze wilt serveren. Wat vers fruit en poedersuiker erbij en je hebt een heerlijk nagerecht of tussendoortje. Of wat dacht je van een laat ontbijtje op zondag?
- 125 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 250 ml melk
- Mix de boter, suiker, vanillesuiker en eieren tot een gladde substantie.
- Voeg bloem, bakpoeder en melk toe en mix weer door.
- Doe het mengsel over een maatbeker zodat je het beslag makkelijk kunt schenken.
- Zet je wafelijzer aan en giet als deze op temperatuur is het beslag erin
- Bakken maar!
- Eet ze lekker warm met wat vers fruit, room en poedersuiker.
Het beslag kun je prima bewaren in de koelkast en de volgende dag weer gebruiken.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!