Het heerlijk avondje is alweer voorbij en De Sint is weer vertrokken. Heb jij nog kruidnoten of speculaas over? Verstop ze dan in deze wafels, worden ze lekker kruidig van! Je hebt ze zo gemaakt en waarschijnlijk heb je alle andere ingrediënten al in huis! Dit recept is voldoende voor ongeveer 8 wafels, maar hangt natuurlijk af van je wafelijzer en van hoe groot je de wafels maakt.
- 2 eieren
- 35 gram kristalsuiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 125 ml melk of karnemelk
- 175 gram bloem
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakingsoda
- 1 theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- 75 gram gesmolten boter (of 75 ml zonnebloemolie)
- handje kruidnoten of speculaasbrokken
En verder nodig: wafelijzer
- Mix de eieren een paar minuten met een mixer totdat de massa lichter van kleur.
- Voeg de beide suikers toe en mix dit even mee tot de suiker is opgenomen.
- Voeg nu de melk of karnemelk toe en meng kort.
- Meng dan de gezeefde bloem, bakingsoda, bakpoeder en kruiden er geleidelijk doorheen terwijl je de mixer laat draaien.
- Voeg dan de gesmolten boter toe en mix tot je een mooi glad beslag hebt.
- Als laatste meng je de kruidnoten of stukjes speculaas erdoor.
- Laat het beslag een uurtje staan op een koele plaats.
- Verwarm je wafelijzer en smeer licht in met olie of boter.
- Bak je wafels, bestrooi naar smaak met poedersuiker en serveer eventueel met geklopte slagroom
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!