Waarom zou je alleen stamppot in de winter eten? In het voorjaar net zo lekker! Al je restjes groenten kun je erin verwerken. Dus ik ruimde m’n koelkast op en maakte er een lekker potje van 😉 Zelf vind ik het lekker om er beetje een ‘bite’ aan te geven door er wat gehakte nootjes en gebakken uitjes over te strooien.
Voor 2 personen:
- 400 gram aardappelpuree, warm
- restjes gekookte groenten zoals: snijbonen, sperziebonen, erwtejs, bloemkool, wortel etc.
- restje rauwe groenten zoals: sla, rucola, spinazie, raapsteeltje, stukjes tomaat, verse kruiden etc.
- 1-2 hard gekookte eieren
- naar wens: grof gehakte nootjes en/of gebakken uitjes
- Breng de warme aardappelpuree op smaak met nootmuskaat, peper en (citroen)zout.
- Hak de rauwe groenten eventueel grof en schep door de warme aardappelpuree.
- Schep ook de restjes gekookte groenten en eventueel de stukjes hardgekookt ei erdoor en warm goed door.
- Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg eventueel nog een klontje boter toe om de stamppot wat smeuïger te maken.
- Schep op borden of in kommen en garneer naar wens met nootjes of gebakken uitjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!