Vitello tonnato, een heerlijk voorgerecht op basis van vlees en tonijn. Inderdaad, vlees en vis gecombineerd in één gerecht. Net als carpaccio kan dit gerecht als voorgerecht worden geserveerd maar het is ook een heerlijk en licht hoofdgerecht tijdens warme dagen. Met een stuk vers stokbrood ernaast ben je al snel tevreden. Of maak kleine porties en serveer de vitello tonnato als amuse. 

Voor 4 personen als voorgerecht:

  • zakje rucola sla
  • verse peterselie
  • 3 middelgrote tomaten
  • 3 el zwarte olijven, in plakjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 el gedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 3 á 4 ansjovisfilets uit blik, in stukjes
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 el mayonaise, zure room of crème fraiche
  • 200 g gebraden kalfsfricandeau
  • kneepje limoen- of citroensap
  • olijfolie
  • versgemalen peper, zout en paprikapoeder
  • Tonijn, mayonaise en ansjovis goed mengen. Beetje olijfolie, limoen- of citroensap en peper toevoegen. Dit gaat het beste met een staafmixer maar met de hand gaat het ook.
  • Tomaten ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
  • Kalfsfricandeau op borden schikken.
  • Tonijnsaus, stukjes verse en gedroogde tomaat, olijven en kappertjes erover verdelen.
  • Garneer met verse peterselie, paprikapoeder en druppel er wat goede olijfolie overheen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!