Deze combinatie van knapperige sla met de vis en de fris-zure zoute saus geeft een smaakexplosie in je mond. Het recept is gebaseerd op een recept uit het Sligro magazine.
Voor 6 personen:
Vis:
- witte vis (600 gram)
- bloem
- olijfolie
Dipsaus:
- 50 ml vissaus
- sap van 4 limoenen
- 50 g suiker
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1 rode peper, gehakt
- vruchtvlees van 5 passievruchten (ook de pitjes gebruiken)
Slablaadjes en vulling:
- verse slablaadjes (1 krop)
- 1/2 winterwortel in Julienne gesneden
- 3 bosuien, julienne gesneden (lange dunne reepjes)
- 1 rode peper, julienne gesneden
- munt in reepjes
- koriander in reepjes
- meng de ingrediënten voor de dipsaus (proeven!).
- bestrooi de vis met peper en zout, haal door de bloem.
- bak de vis gaar in de olie aan beide kanten en leg even op een bord.
- voeg de helft van de dipsaus toe aan de olie restanten in de pan, verwarm heel kort en meng; giet dit mengsel over de vis.
Eten: neem een stukje vis, wat groenten, kruiden en vul het slablaadje hiermee; dip in de resterende saus.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!