Deze combinatie van knapperige sla met de vis en de fris-zure zoute saus geeft een smaakexplosie in je mond. Het recept is gebaseerd op een recept uit het Sligro magazine.

Voor 6 personen:

 Vis:

  • witte vis (600 gram)
  • bloem
  • olijfolie

 Dipsaus:

  • 50 ml vissaus
  • sap van 4 limoenen
  • 50 g suiker
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 rode peper, gehakt
  • vruchtvlees van 5 passievruchten (ook de pitjes gebruiken)

 Slablaadjes en vulling:

  • verse slablaadjes (1 krop)
  • 1/2 winterwortel in Julienne gesneden
  • 3 bosuien, julienne gesneden (lange dunne reepjes)
  • 1 rode peper, julienne gesneden
  • munt in reepjes
  • koriander in reepjes
    • meng de ingrediënten voor de dipsaus (proeven!).
    • bestrooi de vis met peper en zout, haal door de bloem.
    • bak de vis gaar in de olie aan beide kanten en leg even op een bord.
    • voeg de helft van de dipsaus toe aan de olie restanten in de pan, verwarm heel kort en meng; giet dit mengsel over de vis.

    Eten: neem een stukje vis, wat groenten, kruiden en vul het slablaadje hiermee; dip in de resterende saus.

      Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
      Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

      Eet smakelijk!

      Print Friendly, PDF & Email