Deze loempia’s zijn ontzettend gezond, vol met verschillende groente en kruiden. Ze kunnen daarnaast gevuld worden met garnalen, gegaarde kip of omelet.

De loempia’s worden gerold in dunne rijstvellen (bij de toko of supermarkt) die je vlak van tevoren even natmaakt. Samen met een zoet-zuur-zout dipsausje een heerlijke avondmaaltijd. Ik zet altijd een grote bak met water op tafel en daarnaast alle ingrediënten op aparte schaaltjes. Je kunt dan zelf de loempia’s naar keuze vullen, dippen en opeten! Op zoek naar meer Vietnamese recepten ? Kijk dan ook eens hier: Pho Bo of ga voor een heel kookboek!

Vulling (4 personen ongeveer 6 loempia’s per persoon)

  • Rauwe groente in dunne lange reepjes (1 winterwortel, 1 komkommer, 100 gram taugé, 8 bosuien, reepjes sla van 4 grote slabladeren)
  • Verse kruiden naar keuze (koriander, peterselie, munt, basilicum)
  • 10 champignons of andere paddenstoelen
  • gegaarde reepjes kip of garnalen (kleine of grote) of reepjes van twee omeletten (je kunt er ook voor kiezen om van alles iets te nemen; je hebt in totaal ongeveer 400 gram nodig)
  • 24 gedroogde rijstvellen
  • Bak met water (waar het rijstvel helemaal in past)

Dipsaus

  • 8 el Thaise vissaus
  • 4 el limoensap
  • 15 el azijn (witte wijn azijn of rijstazijn)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 grote rode peper, fijngehakt
  • 10 el suiker
  • Snij alle ingrediënten voor de vulling in reepjes of plakjes en leg op schaaltjes
  • Bak de champignons
  • Gaar het vlees of de garnalen (als deze nog rauw zijn) of bak de omeletten.
  • Laat de garnalen heel.
  • Meng de ingrediënten voor de dipsaus; los de suiker goed op.
  • Verdeel de dipsausjes over 4 schaaltjes.
  • Zet alles op tafel (schaal rijstvellen, schaal water, dipsaus).
  • Geef iedereen een leeg bordje.
  • Doop je rijstvel in het water.
  • Leg het op je bord en als het dan zacht geworden is kun je het gaan vullen.
  • Leg de vulling in het midden en vouw het vel dicht als een pakketje.
  • Dip in de dipsaus en eet meteen op (met je handen)!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!