Verse doperwten en tuinbonen zijn nu overal verkrijgbaar. Ik koop altijd een hele berg en dop ze allemaal tegelijk. De tuinbonen die wat groter zijn moet je dubbel doppen.
Vervolgens blancheer ik ze even in kokend water (max 60 seconden) en giet ze af en vries ze in, in diepvrieszakjes. Dan heb je de hele zomer nog een voorraad en kun je steeds een handvol ontdooien! Ze zijn lekker door de sla met geitenkaas maar ook in de risotto of pasta. In dit recept maak ik een frisse spread voor op een stukje brood.
voor 12 sneetjes brood
- 150 gram tuinbonen
- 150 gram doperwten
- 12 gedroogde tomaatjes (maak ze zelf!)
- handje rucula
- 1 teen knoflook
- 30 g geraspte pecorino of parmezaan
- ½ citroen (schil geraspt en uitgeperst)
- 70 ml extra virgine olijfolie
- 3 takjes verse munt
- Zout en peper
- Snufje chilivlokken
- 12 sneetjes brood/stokbrood/zuurdesembrood
- Hou ¼ van de tuinbonen en erwten apart ter garnering
- Mix alle andere ingrediënten behalve de chilivlokken, een paar blaadjes munt en een beetje olijfolie
- Breng op smaak met peper en zout
- Rooster de sneetjes brood krokant
- Besmeer met de spread
- Garneer met overgebleven doperwten, tuinbonen, olie, munt en chilivlokken
- Serveer direct
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!