Dit is een lichte soep die je snel op tafel hebt staan. Geschikt als voorgerecht, maar met een beetje salade en een stukje brood heb je er eigenlijk ook een maaltijd aan. Ik maakte hem spontaan omdat ik nog een venkel en een courgette had liggen die op moesten. Ook lekker met stukjes gerookte forel of zalm. Voor de nog lichtere variant, laat je de room achterwege.

  • 1 venkelknol, schoongemaakt in stukjes
  • 1 courgette, gewassen, in stukjes
  • 1 kleine witte ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 0,75 liter groentebouillon
  • scheut room
  • kneepje citroensap
  • olijfolie
  • En verder nodig: blender of staafmixer

 

  • Verwarm een soeppan en doe hierin een scheut olijfolie.
  • Bak de ui licht aan, niet bruin laten worden.
  • Voeg de venkel toe, bak paar minuten mee.
  • Voeg dan de courgette en de knoflook toe. Giet na een paar minuten de warme bouillon erbij en houd de soep net tegen de kook aan.
  • Na ongeveer 12-15 minuten giet je de soep over in de blender. Pureer de soep of doe dit met een staafmixer.
  • Giet terug in de pan. Proef en breng op smaak met versgemalen peper, kneepje citroensap en eventueel een scheutje room.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email