Omdat ik alweer een tijdje koolhydraatarm eet, (Corona-kilo’s you know…) en ik wel weer eens toe was aan lekker snacken bedacht ik deze versie van ‘de kapsalon’. Voor wie het niet kent: een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt ‘ie geserveerd met knoflooksaus en sambal. De kapsalon ontstond in 2003 toen de eigenaar van een kapsalon in Rotterdam een schotel liet maken met alle ingrediënten die hij lekker vond: patat, shoarma, kaas en wat salade in een bakje van aluminium. De rest is geschiedenis. Een kapsalon is zeer calorierijk: een gewone portie bevat ongeveer 1200 kcal en een grote portie zelfs 1800 kcal. Deze versie is een stukje gezonder en bovendien hartstikke lekker! Uiteraard kun je hem ook met shoarmavlees maken. Maar ik wil hier toch een lans breken voor de ‘Veggie Shoarma’ van de Jumbo; tjonge jonge wat is die lekker zeg. Ik ben helemaal geen fan van al die vleesvervangers die op vlees moeten lijken. Maar als je er dan toch een keer eentje kiest, probeer dan deze eens.
Voor 2 kapsalons:
- 175 gram Veggie Shoarma (Jumbo)
- 400 gram koolraap frietjes (Jumbo, AH)
- sla, tomaat, lente-ui in ringetjes, rode ui gesnipperd
- knoflooksaus
- Sriracha chili saus of sambal
- olijfolie en wat kerriepoeder
- Bakplaat met vel bakpapier
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Meng de koolraap met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met kerriepoeder. Meng goed.
- Spreid de koolraap uit over het vel bakpapier en schuif in de oven voor 30 minuten.
- Bak vlak voordat je koolraap klaar is de shoarma in wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de stukjes lekker knapperig. (ik bakte nog een uitgeperste teen knoflook mee)
- Verdeel de koolraap-friet over 2 (liefst voorverwarmde) bakjes, daar bovenop komt de salade en de shoarma. Maak naar smaak af met knoflooksaus en Sriracha chili saus of sambal.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!