Super-simpel, snel en ijskoud het allerlekkerst! Deze ingrediënten heb je meestal wel in huis: melk, suiker, vanille, maïzena en iets van rood fruit (kan ook jam zijn of diepvries frambozen). Een klassieke vanillepudding gebonden met maïzena. Veganistische opties zijn: amandelmelk, kokosmelk of sojamelk.
Voor 4 personen:
- 500 ml melk
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 40 gram maizena
- 2 tl vanille extract of een leeggeschraap vanille stokje
Garnering:
- Frambozen 100 gram (of ander rood fruit, mix mag ook)
- Giet 375 ml melk in een pan met dikke bodem, voeg slagroom, vanille en suiker toe en verwarm tot de suiker is opgelost.
- Doe de maizena in een kom en voeg het rozenwater toe met de overgebleven 125 ml melk.
- Roer, met een vork, tot dit goed vermengd is en er geen klontjes zijn.
- Voeg dit bij de rest in de pan zodra het mengsel kookt, roer goed en laat het mengsel nog 2 minuten op een laag pitje pruttelen. Ik roer altijd met zo’n flexibele spatel om te zorgen dat het niet aan de bodem aanbakt.
- Verdeel over glaasjes of kommetjes en dek af met plasticfolie (zorg dat het folie de pudding raakt zodat je geen vel krijgt) en zet paar uur in koelkast (hoe kouder, hoe beter)
- Frambozensaus: verwarm de frambozen (houd er een paar achter voor de garnering) met beetje poedersuiker au bain-marie en pureer met de staafmixer en zet koud weg.
- Giet de frambozensaus op de pudding, garneer met frambozen en dien op.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!