‘Eten doe je met je ogen’ hoor je vaak. En daar ben ik het helemaal mee eens. De presentatie van gerechten maakt veel uit van hoe het geheel ervaren wordt. We worden steeds creatiever in het presenteren van ons eten, en gelukkig zijn er veel eenvoudige hulpmiddelen voor. Zo ben ik verkikkerd op de flexibele bakvormen van Silikomart. Geschikt om te bakken in de oven en geschikt voor in de vriezer. Deze multi-functionele vormen zorgen ervoor dat je je baksels eenvoudig kunt lossen en dus altijd mooi uit de vorm komen. Bijvoorbeeld deze panna cotta-taartjes.

  • 350 gram verse mango
  • 6 ½ blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 60 gr suiker
  • 1 vanille stokje of vanille-essence
  • 200 gram Bastogne-koeken
  • 60 gram boter

En verder nodig: staafmixer, 12 vormpjes liefst van siliconen

  • Week 3 blaadjes gelatine in een bak koud water.
  • Pureer de mango met een staafmixer tot een egale puree.
  • Verwarm de mangopuree in een pannetje en voeg 1 eetlepel van de suiker toe.
  • Knijp de gelatine uit en roer door de mangopuree (van vuur af). Roer goed door.
  • Schep een laagje mango puree in de vormpjes en laat even opstijven in de koelkast.
  • Week de overige 3 ½ gelatineblaadjes in weer koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje samen met de slagroom en suiker in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte, uitgeknepen gelatine daarin op.
  • Giet het roommengsel in de vormpjes tot ongeveer 4/5 van de rand.
  • Laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast en zet ze daarna minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Hak de Bastogne-koeken helemaal fijn in een kleine hakmolen, keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla ze plat met een deegroller.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en meng de koekkruimels van het vuur af goed door de boter.
  • Haal de vormpjes uit de vriezer en druk de koekkruimels stevig aan in de vormpjes tot aan de rand. Zet terug in de vriezer.
  • Haal de taartjes 2-3 uur voordat je ze wilt serveren uit de vriezer. Druk ze meteen uit de vormpjes en laat ze op een rooster, schaal of op bordjes ontdooien.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email