Deze taart is natuurlijk niet alleen lekker op Valentijnsdag! Maak hem gewoon als je zin hebt in taart! Heb je geen springvorm in de vorm van een hart, dan kun je hem ook in een ronde springvorm maken. Gebruik dan een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee. Ik gebruikte voor de glimmende glaceerlaag Mirror Glaze red van Silikomart. Dit is een afdekgelei en zorgt voor een rode hoogglanslaag en een chique uitstraling. Je koopt afdekgelei bij de goed gesorteerde kookwinkels, bijvoorbeeld hier of hier. Uiteraard ook verkrijgbaar in andere merken en kleuren voor als je je taart bijvoorbeeld een gouden uitstraling wilt geven.

Voor het beslag:

  • 5 eieren (M) op kamertemperatuur
  • 245 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel warm water
  • snuf zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • springvorm van ±24 cm doorsnee, vel bakpapier, bakspray

Voor de vulling:

  • 1 blik taart- en vlaaifruit aardbeien (HAK)

Voor de bovenkant:

  • Mirror Glaze red van Silikomart of een ander merk afdekgelei
  • 125 ml slagroom, uit de koeling
  • 15 gram suiker
  • ½ zakje Klop-Fix
  • blauwe bessen

En verder nodig: taartrooster, plastic folie, spuitzak, spuitmondje, mixer, glaceer- of pannenkoekmes.

 

  • Doe een vel bakpapier onderin de springvorm en spray of vet de randen in.
  • Breek de eieren in een vetvrije kom, voeg suiker, vanillesuiker, snuf zout en eetlepel warm water toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel 3 minuten. Zet de mixer dan op middelhoge stand en klop nog 7 minuten tot het mengsel lichtgeel en een schuimige massa geworden is.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. (hete luchtoven)
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maïzena en spatel het in delen voorzichtig door het ei-suikermengsel heen tot een egale massa. Je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt dus gebruik echt een spatel.
  • Doe nu het biscuitdeeg-beslag in de springvorm en plaats hem voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als je een sateprikker in de bodem kunt steken en hij komt er droog uit dan is de taart klaar.
  • Haal de taart uit de oven wacht 10 minuten. Snij dan de randen los, verwijder de springvorm en plaats hem dan op z’n kop op een rooster. Trek het bakpapier er rustig vanaf en laat de taart helemaal afkoelen.

 

 

 

  • Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden zodat je twee lagen van gelijke dikte hebt.
  • Bedek een deel van je aanrecht met plasticfolie en zet daar een taartrooster op. (zo maak je straks je aanrecht snel schoon)
  • Leg het onderste deel op het rooster en verdeel hier de inhoud van een blik taart- en vlaaifruit aardbeien over.
  • Leg het bovenste deel er netjes bovenop.

 

  • Verwarm de Mirror Glaze in een steelpannetje tot ongeveer 37 graden. Roer door.
  • Giet de afdekgelei nu over je taart en strijk hem glad met een glaceer- of pannenkoekmes. Vergeet de zijkanten niet. Laat dan even drogen.

 

 

  • Klop met een mixer de slagroom met de suiker en de Klop-Fix stijf. Doe over in een spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit nu aan de rand van je taart rozetjes slagroom.
  • Versier met een rand blauwe bessen.
  • Zet tot gebruik in de koeling.

 

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email