De uiensoep van René, fan van Ontroerendlekker.nl en een uitstekende soepkok! Het draait allemaal om de uien en het garen van de uien! In plaats van de kliederboel van ovenkommen met boterhammen met kaas, die altijd overstromen…..maakt hij een gebakken kaasboterham die hij na afloop op de hete soep legt. Het oog wil ook wat en het is heel erg lekker….

Voor 4 personen:

  • 4 grote uien
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 30 gramroomboter
  • 200 ml witte wijn
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 4 sneden brood naar keuze
  • olijfolie om in te bakken
  • geraspte of plak kaas naar keuze
  • Snipper de uien of snij in ringen
  • Verhit de roomboter en smoor de uien tot ze gaar en zoet zijn samen met de tijm en laurier (roer goed, zeker 30 minuten smoren).
  • Blus af met wijn en bouillon en laat nog 20 minuten zacht pruttelen en breng op smaak met peper (en eventueel zout).
  • Verhit dan de olijfolie en bak de sneden brood in een anti-aanbakpan tot knapperig aan beide kanten.
  • Leg dan de kaas op een kant totdat deze gesmolten is.
  • Draai dan deze sneden nogmaals om en bak de kaaskant tot knapperig.
  • Dien de hete soep direct op in een diep bord en leg de kaasboterham er bovenop.
  • Heerlijk met een glaasje witte wijn!

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!