Ik gooi zelden eten weg. Restjes gaan de koelkast en soms de vriezer in. Het maakt dat ik soms gekke combinaties maak die niet echt voor de hand liggen. Soms zijn ze gewoon zó lekker dat je je afvraagt waarom het gerecht niet eerder bestond 😉 In dit geval had ik een restje Ragu Bolognese, paprika, wortel, kleine maiskolfjes, verse gekookte erwtjes en sperzieboontjes. Wat udon noodles erbij en dat maakte een uitstekend bordje eten!

Voor 2 personen:

  • 135 gram udon noodles
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Restje Ragu Bolognese
  • Restjes groenten bijvoorbeeld paprika, wortel, kleine maiskolfjes, verse gekookte erwtjes en sperzieboontjes.
    • Kook de noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel in vergiet af met koud water en zet apart.
    • Snijd de paprika, wortel en maiskofjes in stukjes.
    • Verhit in een wok de olie en bak de ui en knoflook circa 1 minuut. Voeg de groenten toe en bak ze knapperig.
    • Voeg de Ragu Bolognese en de noodles toe en warm goed door.
    • Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
    • Serveer in borden of kommen en serveer naar smaak met wat geraspte Parmezaanse kaas.

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!