De herfst komt eraan en dan krijg ik altijd weer zin om te bakken. Ik maakte deze tulband met limoensap en -rasp, lekker fris van smaak. Versier je tulband naar keuze, ik deed dat deze keer met gesmolten witte chocolade die ik met wat kleurstof roze maakte en daar plakte ik wat limoen-chocolaatjes op.  

 

  • 300 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 6 gram bakpoeder
  • 300 gr suiker
  • 300 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 2 limoenen sap en rasp
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • decoratie naar keuze, bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade
  • Tulbandvorm van ongeveer 2,4 liter
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet of spray een tulbandvorm in.
  • Bloem, amandelmeel, bakpoeder zeven.
  • Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de limoenrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
  • Voeg een voor een de eieren toe, terwijl je doorklopt.
  • Limoensap beetje bij beetje toevoegen.
  • Voorkom schiften door alvast een klein beetje bloem toe te voegen.
  • Daarna spatel je de gezeefde(!) bloem, amandelpoeder en bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden. Gebruik geen mixer, dan haal je de lucht uit je beslag.
  • Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
  • Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  • Garneer de tulband naar keuze als hij helemaal afgekoeld is.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email